Otklopno klizne stijene


Kad je Vaš prostor u koji se ugrađuje PVC stolarija manji i nema mjesta za otvaranje krila u prostor ili želite maksimalno iskoristiti prostor u Vašem domu, PVC stolarija Amileo može Vam ponuditi otkopno-klizne stijene. Otklopno-klizne stijene očarat će Vas svojom stabilnošću i odličnom izolacijom, idealne su za izlaze na terase ili balkone. Standardna izvedba otklopno-kliznih stijena se sastoji od jednog krila koji je fiksan i drugog krila koji se može otklopiti ili kompletno otklizati na fiksan dio. Postoje i drugi načini izvedbe otklopne-klizne stijene.

Ako vam je stambeni prostor skučen i uzak te želite što više iskoristiti raspoloživi prostor i smanjiti gubitke zbog klasičnih zaokrenutih vrata, onda vam preporučamo otklopno klizne stijene.
Možete ih također iskoristiti i za izlaz u vrt ili na terasu te balkon. Osim toga, značajno povećavaju atraktivnost cijele prostorije. Uobičajena praksa je da se koriste za zatvaranje balkona, međutim to nije jedini način korištenja jer se upotrebljavaju i za zatvaranje lođa i zimskih vrtova

Otklopno klizne stijene vam omogućuju veći prolaz u odnosu na uobičajena vrata koja vode na balkon. Uobičajeno je vidjeti da otklopno klizne stijene imaju veću staklenu površinu a to onda doprinosi stvaranju ugodnije atmosfere u prostoru.
Prednost ovakvih rješenja je što otklopno klizne stijene zauzimaju puno manje prostora u prostoriji zbog načina na koji su rješene. S druge strane, klasična balkonska vrata otvaraju se prema unutra.
Estetski izgledi identičan je prozorima jer se rade od istog matarijala pa prostorija ima usklađene prozore i stijene.