Otklopno klizne stijene


Kad je Vaš prostor u koji se ugrađuje PVC stolarija manji i nema mjesta za otvaranje krila u prostor ili želite maksimalno iskoristiti prostor u Vašem domu PVC stolarija Amileo može Vam ponuditi otkopno-klizne stijene. Otklopno-klizne stijene očarat će Vas svojom stabilnošću i odličnom izolacijom, idealne su za izlaze na terase ili balkone. Standardna izvedba otklopno-kliznih stijena se sastoji od jednog krila koji je fiksan i drugog krila koji se može otklopiti ili kompletno otklizati na fiksan dio. Postoje i drugi načini izvedbe otklopne-klizne stijene.

Ako vam je stambeni prostor skučen i uzak te želite što više iskoristiti raspoloživi prostor te smanjiti gubitke zbog klasičnih zaokrenutih vrata onda vam preporučamo otklopno klizne stijene.
Također ih možete iskoristiti i za izlaz u vrt ili na terasu i balkon.Osim toga značajno povećavaju atraktivnost cijele prostorije.Uobičajena praksa je da se koriste za zatvaranje balkona međutim to nije jedini način korištenja jer se upotrebljavaju i za zatvaranje lođa i zimskih vrtova

Otklopno klizne stijene vam omogućuju veći prolaz u odnosu na uobičajena vrata koja vode na balkon.Uobičajeno je vidjeti da otklopno klizne stijene imaju veću staklenu površinu a to onda doprinosi stvaranju ugodnije atmosfere u prostoru.
Prednost ovakvih rješenja je što otklopno klizne stijene zauzimaju puno manje prostora u prostoriji zbog načina na koji su rješene, s druge strane klasična balkonska vrata otvaraju se prema unutra.
Estetski izgled je identičan prozorima jer se rade od istog matarijala pa prostorija ima usklađene prozore i stijene.