Proizvodnja PVC stolarije


Proces proizvodnje PVC stolarije Amileo se odvija u novom proizvodnom pogonu. Sve započinje unosom radnih naloga u računala i njihovim protokom na kompjuterski upravljanim linijama. Profil se kroji odnosno reže na temelju dimenzija unesenih u računalo. Na taj način gubi se mogućnost pogreška prilikom prijenosa podataka od narudžbe do izrade prozora ili vrata, smanjuje se otpad prilikom rezanja i ostvaruje se maksimalna preciznost kod obrade profila.

Tako odrezani profili odlaze u obradni centar gdje se u njih umeću željezne konstrukcije koje ih čini stabilnim i čvrstim. Tu se označavaju mjesta za okove, rolete, vodene otvore i dr. Sve te otvore pozicionira stroj putem unaprijed uneseni parametara u računalo, tako da se radnik ne opterećuje položajima tih otvora i time se smanjuju pogreške kod izrade. Zatim se tako obrađeni profili stavljaju na kompjutersku dvoglavu varilicu gdje se kod varenja ostvarjuje stopostotna površina kontakta, što garantira idealan odnos krila i okvira. Na kraju proizvodnog procesa slijedi fina obrada profila gdje se sastavljeni prozori ili vrata stavljaju na čistilicu vara i obrađuju se uglovi profila.

Tako obrađeni profil ide u ruke stručnih radnika obrta Amileo koji na prozore ili vrata postavljaju okove. Nakon okivanja slijedi ostakljivanje proizvoda i završetak proizvodnog procesa. Tako napravljeni prozori ili vrata spremni su za utovar i isporuku na temelju zaprimljene narudžbe. Svaki proizvod je napravljen na temelju prvobitne izmjere i predstavlja jedinstven primjerak napravljen na temelju mjera i želja kupaca.